De zomer staat voor de deur en wat is er leuker dan genieten van het zonnetje op je eigen houten terras?

Voor steeds meer mensen vormt de tuin een belangrijk onderdeel van de wooncultuur. Een gezellige buitenruimte om te kunnen ontspannen, te barbecuen met familie of vrienden of om gewoon te kunnen genieten van de zon en een zomerse cocktail is tegenwoordig onmisbaar.

Vaak wordt er gekozen voor hout als het gaat om een terras. Een terechte keuze want hout is een natuurproduct en harmonieert dus perfect met elke tuin. Maar waar begin je als je een houten terras wil bouwen dat perfect bij jouw stijl en behoeften past?

Met de online tool van I Love Terras ontwerp en bestel jij in 5 eenvoudige stappen jouw eigen houten terras op maat.

Stap 1: Kijk naar de vorm van jouw terras
Voordat je begint, is het belangrijk om te bepalen of je terras rechthoekig is of een andere vorm heeft.

1 Kies vorm terras

Stap 2: Meet de breedte en de diepte van je terras
Meet de breedte en diepte van jouw terras. Zorg ervoor dat je nauwkeurige metingen neemt zodat jouw terras perfect op maat wordt gemaakt.

2 Maten terras

Stap 3: Kies de houtsoort
Nu is het tijd om de houtsoort van je terras te kiezen. Je kan kiezen uit hardhout, zachthout of composiet. Hardhout staat bekend om zijn duurzaamheid en natuurlijke uitstraling. Zachthout is gemakkelijker te bewerken en iets goedkoper. Composiet is een mix van houtvezels en kunststof waardoor het gemakkelijk te onderhouden is. Elke houtsoort is verkrijgbaar in verschillende kleuren dus kies de kleur die jij het mooiste vindt.

3 Houtsoort terras

Stap 4: Kies het patroon en de richting
Wanneer je de keuze van jouw hout hebt gekozen, is het tijd om te gaan nadenken over het patroon en de richting van je terrasplanken. Je kan kiezen voor een symmetrisch patroon of wildverband. Met wildverband combineer je terrasplanken van verschillende lengtes voor een speelsere look.

4 Patroon en richting terras

Stap 5: Bestellen van je op maat gemaakt terras
Als je tevreden bent met het ontwerp van je terras, kan je jouw terras met 1 klik op de knop bestellen. Als je nog niet helemaal zeker bent van je ontwerp, sla je eenvoudig jouw ontwerp op en kan je hier later op verder bouwen.

5 Bestellen terras

Zodra je jouw terras hebt besteld, stellen wij een pakket voor je samen met alle nodige materialen en instructies zoals terrasplannen, schroevendraaiers en bevestigingssystemen. Het pakket wordt vervolgens snel bij jou thuis geleverd zodat je meteen aan de slag kan.

Veel succes met het ontwerpen van je terras en geniet straks volop van je nieuwe buitenruimte.