De tijdloosheid van de groene bril

Wist je dat groene brillen tegenwoordig in de mode zijn? En dat ook jij ermee zou staan? Wij dragen hem al sinds 1998. Al die tijd kijken we door onze groene glazen naar een duurzame toekomst. Eén waarin we voornamelijk FSC®-producten opnemen in ons aanbod. Iets om naar uit te kijken.

We waren er vroeg bij. Aan de prille start van de groendenkenden trend in België. Ruwweg een kwart eeuw geleden. Zo behaalden we als een van de eerste organisaties in België een FSC®-certificaat (SGS-COC-000166). Een snelle – maar weliswaar doordachte – stap in de groene richting die ons de 166e plaats in de wereldranking opleverde. Zijn we fier op. Zeker als je weet dat er wereldwijd momenteel 50.000 organisaties zo’n certificaat op zak hebben. En we gingen nog een stap verder met ons PEFC-certificaat.

Hout is ons lang leven

We geven om de wereld en om de mensen rondom ons. De FSC®-certificering weerspiegelt dan ook onze duurzame plaats in de maatschappij en garandeert dat we hout afnemen uit duurzaam beheerde bossen. Drie pijlers staan daarbij centraal:

  • Ecologisch geschikt: een bos leeft en heeft zijn eigen biodiversiteit en ecosysteem. Dankzij duurzaam bosbeheer worden beide in stand gehouden;
  • Sociaal correct: FSC ziet toe op de arbeidsomstandigheden van bosarbeiders en leefomstandigheden van de lokale bevolking;
  • Economisch leefbaar: het bosbeheer is economisch rendabel op korte en lange termijn.

Bij het Forest Stewardship Council® menen ze het als het over duurzaamheid gaat. Net zoals wij dat menen. Onze FSC®-certificering was een bewuste stap richting een groenere toekomst. Eén waar we, 24 jaar later, ongelofelijk trots op zijn. Maar daar stopt het niet: met frequente opleidingen over duurzaam bosbeheerhouden we onze FSC-kennis op peil. Onze ambitie? Tegen 2024 enkel nog houtproducten aanbieden die FSC® zijn.

En zo zie je maar: een groene bril is tijdloos. Binnen 100 jaar dragen we hem nog. Misschien zelfs twee.